Ohje lähestulkoon sama hyväksi havaittu munaton ohje, kuten aiemminkin.
Tällä kertaa siihen tuli siis:
n. 5dl luomuporkkanaraastetta
3,5dl luomuintiaanisokeria, osa tummaa ruokosokeria (fariinisokeri loppu!)
2 dl rypsiöljyä
1dl luomukauramaitoa
0,5 dl vettä
5,5dl luomuvehnäjauhoja
3rkl luomuperunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl ruususuolaa
ripaus luomuvaniljaa
neilikkaa, kanelia maun mukaan
Sokerit, öljy ja mausteet sekoitetaan toisessa kulhossa, ja toisessa kuivat aineet. Yhdistetään ja lopuksi lisätään vielä porkkanaraaste.
Tämä taikina ei aivan riitä pellilliseen, vaan laitoin sellaiseen hiukan pienempään. Olen tehnyt tällä määrällä myös peruskakkuvuokaan, irtoreunaiseen, johon olen laittanut leivinpaperin pohjalle ja näin välttynyt voitelulta ;)
Paistetaan 175C n. 45min- 1h.
Päälle sulatin tummaa ja valkoista suklaata (luomu, vegaani). Osaan leivoksista tein myös kreemin Keijusta (vegaani) ja tomusokerista ja laitoin suklaakoristelun vasta sen päälle, vähän siis aikaisemman kinderpiirakan tyyliin.
Huom! Kreemin tulee antaa jäähtyä kunnolla (pakastimessa), ennen sulatetun suklaan levittämistä, jottei tartu mukaan.
Toisiin versioihin tuli pelkkä suklaakerros, osaan lisäksi myös valkosuklaamassasta tehtyjä pajunkissoja, kuten edellisen postauksen vegaaneissa pääsiäisleivoksissakin :)
Aurinkoa!!
Nämä ovat aivan mahtavaa herkkua!
VastaaPoistaNämä ovat aivan mahtavaa herkkua!
VastaaPoistaHeheh, kiitos x2! :)
VastaaPoista