![]() |
Myslipatukat raakasuklaalla ja ilman |
Oikeastaan kolmea erilaista massaa, ja neljää erilaista patukkaa.. Tein nyt 2 leipävuoallista ja pellillisen valmiiksi pyöriteltyjä patukoita, sillä halusin niitä reilusti, mutta kokeile ihmeessä pienemmillä määrillä, ja googlettele muitakin valmiita reseptejä netistä:)
![]() |
Paistetut nokkosmyslipatukat |
n. 3 dl luomumysliä
1 dl luomupähkinöitä ja -siemeniä yms. tehosekoittimessa murskattuna
3 rkl luomumaapähkinävoita
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl nokkosta
2 rkl luomuhunajaa
ripaus suolaa
1 dl vettä, jossa liotettuna 1 tl psylliumia
Sekoita ainekset keskenään. Lisää hunajaa/nestettä tai vastaavasti kaurahiutaleita, jotta taikinasta tulee sellaista, että siitä voi muotoilla patukoita pellille. Muotoilin osasta patukoita, ja osan massasta painelin sydän-piparkakkuvuokaan. Paista 175C n. 5-10 min.
Pohjamassa raakanokkospatukoihin ja perus pähkinäpatukoihin:
1 dl raakakaakaovoita
1 dl luomukookosöljyä
Laita sulamaan vesihauteeseen.
5 dl pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä, hamppuproteiinia, yms. makusi mukaan (tai vaikkapa luomumysliä)
n. 5 dl 4-viljan leseitä niin, että taikina on sopivan muovailtavaa
Jauha pähkinät yms. tehosekoittimessa ja sekoita hiutaleiden kanssa.
Jaa pohja kahteen osaan, joista toiseen lisää puoli desiä sulatettua kaakaovoi-kookosöljyä ja maapähkinävoita n.1dl. Lisää tarvittaessa hiutaleita/pähkinärouhetta tms., jos massa on liian löysää. Lisää maun mukaan hunajaa n.2 rkl ja ripaus suolaa. Painele kelmutetun leipävuoan pohjalle ja laita pakkaseen.
![]() |
Maapähkinävoipatukat |
Valmista sitten suklaakerros patukoiden päälle
2 dl raakakaakaovoita
1 dl luomukookosöljyä
0,5 dl luomuhunajaa
1 dl raakakaakaojauhetta
ripaus luomuvaniljaa
ripaus suolaa
Lisää vesihauteessa sulatettuun kaakavoihin ja öljyyn hunaja, suola ja siivilän läpi kaakaojauhe. Kaada pakastimesta otettujen patukkalevyjen päälle ja halutessasi ripottele siemeniä suklaan päälle. Laita vuoat vielä pakastimeen takaisin.
N. 20min kuluttua voit leikata levyt terävällä veitsellä sopiviksi patukoiksi. Jääkaapissa kovettuminen kestää noin tunnin, jos pakastimeen ei mahdu ;)
Hiihtovaelluksella molemmat versiot toimivat varmaankin ihan hyvin, sillä vähintään jääkaappilämpötila pysyy kokoajan. Toisaalta nuo paistetut pysyvät ainakin näillä määrillä paremmin kasassa. Kokeiluun menevät lauantaina..ellen ehdi syödä niitä lasten kanssa sitä ennen. :D
Netti on ohjeita täynnä, joten eikun sieltä katselemaan myös erilaisia!
Nyt pakkailemaan ja lauantaina kohti Kilpisjärveä...
![]() |
raakapatukat |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti