Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

torstai 5. kesäkuuta 2014

Dusty -kakku valkosuklaamassasta / Dusty Crophopper -cake (white chocolate fondant)

Pojalleni sain tehdä Dusty-kakun :)





Ekat 5v- synttärit olivat päiväkotikavereille (huh, ekat oikeat lapsisynttärit mun perheuralla!) ja tämä kakku tuli siis sinne. Tein aika pienen, pohjana vain yksi kääretorttupohja, ja täytteenä suomalaisia mansikoita, luomubanaaneja ja ananasmurskaa, unohtamatta tietty luomuvispiä ja mascarponea sekä luomuvaniljaa. Kuorrutus melkein kokonaan valkosuklaamassaa (siniset ja mustat osat marsipaania)!

Ekaa kertaa käytinkin valkosuklaamassaa muuhun kuin vain koristeiden tekoon, ihan hyvin käyttäytyi. Nyt tein glukoosisiirappiin tämän valkosuklaamassan - en huomannut juuri eroa tavalliseen siirappiin tekemääni valkosuklaamassaan. Molempi parempi :D
Valkosuklaamassan ohje suklaapossun sivuilta, siihen tuli
200 g valkosuklaata
1 dl    glukoosisiirappia
2 dl    tomusokeria

Katso tarkemmat ohjeet em. linkistä :D

Tarjolla oli myös hapankorppurullia, jotka kastoin maidossa ja annoin hetken aikaa vetäytyä, jolloin niistä tulee pehmeitä. Täytteeksi tuli 1 tuorejuusto + tuoretta basilikaa + pieneksi pilkottua tomaattia (ei sen kummempia, kun lapsille tein). Sitten vaan rullalle ja jääkaappiin odottelemaan. Ruusu tehty tomaatinkuoresta (kuorimaveitsellä pitkä suiro, jonka vaan pyöräyttää rullalle!) - helppo, nätti koriste!(tämä kuva otettu vasta illalla, kun en kerennyt tarjoiluastiasta ottaa, niin ruusut jo vähän lässähtäneet)



How to make a Dusty Cake elikkäs miten tehdä Dusty-kakku miun tyylillä..
tässä pelkillä pohjilla hahmottelua
tässä täytetty versio

nyt valkoiset valkosuklaamassat paikoillaan


nyt oranssitkin
vielä seiskat paikoilleen ja sitten valmis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti