Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kasvispyörykät kera kookoskasvispaistoksen (vegaani)



Teinpäs pari päivää sitten hyviä kasvispyöryköitä/kasvispihvejä, vaikka itse sanonkin. Koostumuksesta ja ulkonäöstä tuli aika falafelmäinen, mutta mausta ei aivan. Lisukkeeksi tuli edellisen päivän ruokaa, ihanaa Bionan luomukookoskermaan tehtyä kasvisjuttua.

Kasvispyörykät (vegaani ja ainekset 100% luomua)
Näihin tuli seuraavia aineksia (kuva alla):

3        porkkanaa
1        iso parsakaali
1        persilja
1 dl    kikhernejauhoa
1 dl    4-viljan hiutaleita
2 rkl   soijajuomaa/kaurajuomaa/vettä tms.
(1 rkl   hunajaa)
mausteita makusi mukaan




Valkosipulia ja sipulia olisin laittanut myös, jos olisi ollut :-p
Eli... Sekoitin tehosekoittimessa nopeasti raa'at porkkanat ja parsakaalin pieneksi mössöksi, johon lisäsin myös persiljan. Kulhossa lisäsin seokseen hunajan ja keskenään sekoitetut kuivat aineet (kikhernejauho, hiutaleet, mausteet). Lopuksi vielä nestettä sen verran, että koostumuksesta tulee hyvä pallojen pyörittelyyn. Tästä olisi ollut myös hyvä tehdä ihan kasvispihvejä, mutta tein nyt palloja vaihteen vuoksi. Paista pannulla kauniin ruskeiksi.

Kasvispyöryköiden lisukkeeksi tuli siis edellisen päivän lounasta, josta tuli erityisen kookoksen makuista verrattuna tähän asti käyttämiini kookoskermoihin. Rakastuin Biona Coconut Creamed: iin <3
Näihin kaappien kätköistä löytyi seuraavaa:
2       porkkanaa
4       perunaa
1       iso kukkakaali
4       valkosipulin kynttä
kourallinen öljyhampun siemeniä (uusi tuttavuus, uusi suosikki rouskuteltava!)
1 prk  kookoskermaa
mausteita

Paistoin kasviksia pannulla ja lisäsin kookoskerman ja mausteet, kun olivat lähes kypsiä. :)

Kastikkeena oli "maustettua maustamatonta" Alpron soijajugurttia:)

Tässä ruoassa lapsukaisille oli mukavasti proteiinia, vitamiineja, rautaa, pureskeltavaa pienille hampaille:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti