Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Nutella-tähtileipä, nutellapulla..

Nutellan ystäville! Kumpa Nutellastakin tulisi luomuversio.. (edit: on tullut jo, Nocciola ja itsetehty ;) !!) 
Nutellaa lukuunottamatta luomuainekset kyllä.

Tuliaiseksi lauantai-visiitille lähti siis tämä:)



Ensimmäisen version tein erilailla, mutta tämän toisen tein ihan pullataikinaan, tosin siis pieni taikina vain. Näillä määrillä ei tule liian makea, vaikka siltä ehkä näyttääkin. Tätä voisi kokeilla vaikkapa voitaikinallakin ja kaikilla mahdollisilla täytteillä.. vaikka ihan korvapuustiksi tehdä:) Tai suunnittelin leipätaikinasta ja laittaisi siemeniä yms. tuonne väliin. Kaunis vietäväksi tuliaiseksi tms.

Tähän laitoin:
1,8 dl luomukevytmaitoa
2 tl kuivahiivaa
1 dl luomusokeria
50 g Keijua
ripaus suolaa
n. 7 dl luomuvehnäjauhoja

Sekoita jauhoihin sekoitettu kuivahiiva lämmitettyyn maitoon. Lisää sokeri ja suola sekä vaivaa sekaan myös jauhot, loppuvaiheessa pehmeä margariini. Laita jauhoja vain sen verran, että taikinasta tulee hyvin kaulittavaa. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Laita Nutellapurkki lämpenemään kuumaan veteen.
Jaa sitten taikina neljään samankokoiseen palaan ja kaulitse pyöreiksi levyiksi.
Laita yksi taikinalevy leivinpaperin päälle ja paina siihen esim. rengasvuoalla tai lautasella ympyrä. Levitä tuon ympyrän sisälle (reilusti!) Nutellaa ja laita toinen taikinalevy päälle. Sitten paina uusi ympyrä samalle kohdalle alimman levyn kanssa ja levitä taas Nutellaa. Kolmannelle taikinalevylle myös Nutellaa ja viimeiseksi päälle neljäs levy. Leikkaa ylimääräiset reunat pois (ja leivo pulliksi :).
Paina keskelle juomalasilla tms. ympyrä ja sitten jaa taikina 16 osaan. (ensin 4 osaan, ja ne 2 osaan ja sitten taas 2 osaan).
Ota kahdesta vierekkäisestä palasta kiinni ja kiepsauta vastakkaisiin suuntiin ympäri (ulkokautta). Purista alareunat yhteen ja taita kulmia reunan alle.Toista tämä 8 krt, jolloin syntyy tähtikuvio keskelle. (Halutessasi voitele kananmunalla)
Anna kohota puolisen tuntia ja paista 200 C n. 20 min.

EDIT:
Nutellasta on luomuversio!!! Reissublogiani lukeneet tietävätkin, että luomunutellaa löydettiin ja raahasin sitä siskollenikin tuliaiseksi.. Ei olisi tarvinnut, sillä sitä oli ilmestynyt syksyllä myös lähikaupan hyllyyn :D Nocciola..mmm..

nutellapulla versio 2 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti