Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

perjantai 14. marraskuuta 2014

Ihanata luomuisaa kukkakaali-avokado-pähkinä-tofu-salaattia

Ajattelin tehdä jotain kevyttä salaattia päivälliseksi, siskon herkkukukkakaalisalaattia muistellen, mutta lähti vähän lapasesta ainesten määrän suhteen. ;)
Hyvää kyllä tuli, mutta ois voinu jättää jotkut aineksista seuraavankin päivän ruokaan....

1 pienehkö luomukukkakaali
1 tlk luomuananaspaloja (valutettuna ja murskattuna)
1 kynsi luomuvalkosipulia
Kourallinen paahdettuja luomusiemeniä ja -pähkinöitä
Puoli pkt Alpron maustamatonta tofua
2 avokadoa
Kourallinen luomuhampunsiemeniä
Kourallinen mantelilastuja
Luomupippurisekoitusta
(laadukasta suolaa)


Raasta tai silppua tehosekoittimessa kukkakaali, valkosipuli ja ananas (ei liian mössöksi). Paahda siemenet, pähkinät ja mantelilastut ja laita kulhoon odottamaan. Lisää sitten kookosöljyä pannulle ja paista pilkotut tofupalat kauniin ruskeiksi.
Poista avokadoista kivi ja kuoret ja pilko isohkoiksi paloiksi ja sekoita varovasti raasteen sekaan.
Ripottele päälle paahdetut siemenet/pähkinät ja tofut.
Mausta pippurilla ja halutessasi jollain laadukkaalla suolalla. Meillä tätä söi lapsetkin mielellään, kunhan kerroin mitä kaikkea salaatti kätki sisälleen :)

Ja mies kehui kovasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti