Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Höyrytetyt vegenyytit ja couscous-cashew-tornit


Sainpas vihdoin aikaiseksi kokeilla näitä! Kokkimieskin tykkäsi:-p

Ohje on kirjasta "Terveellistä kasvisruokaa" (Cathrine Schück) mukaillen tehty..





Tässä alkuperäinen ohje



Neljälle

2    dl    punaisia linssejä

1           sipuli

öljyä tai voita paistamiseen

1    dl    kurpitsansiemeniä   (itse ostin valmiin pussin, jossa sekä kurpitsan-  että pinjansiemeniä)

1    tl     karria

4    dl    kasvislientä kuutiosta

1    dl    pinjansiemeniä

(1    dl    juustoraastetta, jos haluat vegaanin version, jätä pois tai korvaa vastaavalla)

suolaa ja pippuria

paksoin tai kiinankaalinlehtiä   (itse käytin savoijinkaalia)

Huuhdo linssit. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli ruskistamatta tilkkasessa öljyä tai voita. Sekoita joukkoon linssit, kurpitsansiemenet ja karri. Lisää kasvisliemi. Kypsennä kunnes linssit ovat pehmeitä.

Lisää pinjansiemenet. Ei haittaa vaikka kiehuvat rikki, koska seos soseutetaan. Anna jäähtyä ja soseuta juuston kanssa. Suolaa ja pippuroi.

Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja asettele paksoin tai kiinankaalin lehdille. Höyrytä pyöryköitä bambukorissa (itse käytin höyrytyskattilaa) kiehuvan veden yllä, kunnes ne ovat kuumia myös sisältä.



Mums! Lisäsin muutes täytteeseen soijarouhetta.



Tornit tein laittamalla couscous-cashewmössöä öljyttyyn pieneen kahvikuppiin ja kumoamalla lautaselle.

Tässä tuoreempi versio hieman eri makumaailmalla, ja nuudelipössiksellä:)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti