Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

lauantai 26. syyskuuta 2015

Porkkanakaakkua ja inkivääripalasia


Vaelluksenjälkeinen pieni kulttuurishokki alkaa selvästi lientymään, kun ympäröivät seinät ja sisäilma ei enää ahdista. Shokin hoidossa avuksi oli myös kyseinen porkkanakakku.
Rinkan jemmasta löytyneet - nyt Patvinsuon kansallispuistossakin vaeltaneet - luomuinkivääripalat pääsivät kakun koristeeksi yhdessä mantelilastujen kanssa.

Kakku on munaton. Ohje on sovellettu googletetuista munattomista porkkanakakuista

Tähän tuli siis:

N. 5dl      mummolan luomuporkkanaraastetta
3,5dl        luomuintiaanisokeria
Pussinloput (pari rkl) muscovadosokeria
2 dl         rypsiöljyä
1,5 dl      luomukauramaitoa
5,5dl      luomuvehnäjauhoja
3rkl        luomuperunajauhoja
1,5 tl       leivinjauhetta
1,5 tl       ruokasoodaa
0,5 tl      ruususuolaa
2 tl         luomupiparkakkumaustetta

Sokerit, öljy ja mausteet sekoitetaan toisessa kulhossa, ja toisessa kuivat aineet. Yhdistetään ja lopuksi lisätään vielä porkkanaraaste.

Tämä taikina ei aivan riitä pellilliseen, vaan laitoin sellaiseen hiukan pienempään. Olen tehnyt tällä määrällä myös peruskakkuvuokaan, irtoreunaiseen, johon olen laittanut leivinpaperin pohjalle ja näin välttynyt voitelulta ;)

Paistetaan 175C n. 45min- 1h.

Päälle tuli vaniljatuorejuustopkt (tätä lukuunottamatta kakku onkin vegaani), mantelilastuja ja the Ginger Partyn luomuinkivääripaloja!

Kaunista syksyä, immeiset! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti