Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

maanantai 29. elokuuta 2016

Luomumustikkaomenapiilot



Pohja

n. 4  dl    luomuvehnäjauhoja

1      dl    luomuperunajauhoja

1      dl    luomusokeria

200  g    luomumargariinia (tai voita)


Täytteeksi tein paksuhkon kiisselin mustikoista ja luomuomenoista sekäpä luomuvaniljasta. Täällä vanhemmassa postauksessa ohje vaniljatäytteeseen.


Pohja: Sekoita vehnäjauho, perunajauho ja sokeri. Paloittele rasva seokseen. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli taikinasta noin 2 mm:n paksuinen levy. Voitele muffinssi tms. vuoat ja painele noin puolet taikinasta niiden pohjalle.

Täytä vuoat täytteellä, ripottele päälle mustikoita ja peitä taikinakuorella. Paista vuokia uunin alaosassa oin 15 minuuttia.

Kumoa vuoat lämpiminä varovasti (taikina murenee helposti) ja anna jäähtyä. Siivilöi sydänten päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Voit valmistaa näitä pari päivää etukäteenkin, mutta säilytä niitä silloin vuoissa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti