Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

torstai 7. huhtikuuta 2016

Raakasuklaapatukat, nokkosmyslipatukat, maapähkinävoipatukat, myslisydämet.... vaellus kutsuu!

Kaupan raakapatukoita ja muita terveellisempiä patukoita on tullut ostettua viimeaikoina liiankin kanssa, sillä vaikka hyviä ovatkin, kukkaro ei oikein tykkää. Vaellukselle tarvitsisin kuitenkin vastaavia pikku välipaloja, joten ei muuta kuin köökiin.

Myslipatukat raakasuklaalla ja ilman
Joskus kokeilin tällaisia raakasuklaa-mysli-patukoita, mutta nyt tein fiilispohjalta tällaisia, joissa vaihtelevilla kombinaatioilla luomupähkinöitä, -siemeniä, -hunajaa, -maapähkinävoita, -kookosöljyä, -mysliä, raakakaakaojauhetta, raakakaakaovoita, nokkosta jne..
Oikeastaan kolmea erilaista massaa, ja neljää erilaista patukkaa.. Tein nyt 2 leipävuoallista ja pellillisen valmiiksi pyöriteltyjä patukoita, sillä halusin niitä reilusti, mutta kokeile ihmeessä pienemmillä määrillä, ja googlettele muitakin valmiita reseptejä netistä:)

Paistetut nokkosmyslipatukat
Uunissa paistettavat maapähkinä-myslipatukat:

n. 3 dl     luomumysliä
1 dl        luomupähkinöitä ja -siemeniä yms. tehosekoittimessa murskattuna
3 rkl       luomumaapähkinävoita
1 dl        kaurahiutaleita
1 rkl       nokkosta
2 rkl       luomuhunajaa
ripaus suolaa
1 dl vettä, jossa liotettuna 1 tl psylliumia

Sekoita ainekset keskenään. Lisää hunajaa/nestettä tai vastaavasti kaurahiutaleita, jotta taikinasta tulee sellaista, että siitä voi muotoilla patukoita pellille. Muotoilin osasta patukoita, ja osan massasta painelin sydän-piparkakkuvuokaan. Paista 175C n. 5-10 min.

Pohjamassa raakanokkospatukoihin ja perus pähkinäpatukoihin:

1   dl         raakakaakaovoita
1   dl         luomukookosöljyä
Laita sulamaan vesihauteeseen.

5   dl         pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä, hamppuproteiinia, yms. makusi mukaan (tai vaikkapa luomumysliä)
n. 5 dl       4-viljan leseitä niin, että taikina on sopivan muovailtavaa

Jauha pähkinät yms. tehosekoittimessa ja sekoita hiutaleiden kanssa.
Jaa pohja kahteen osaan, joista toiseen lisää puoli desiä sulatettua kaakaovoi-kookosöljyä ja maapähkinävoita n.1dl. Lisää tarvittaessa hiutaleita/pähkinärouhetta tms., jos massa on liian löysää.  Lisää maun mukaan hunajaa n.2 rkl ja ripaus suolaa. Painele kelmutetun leipävuoan pohjalle ja laita pakkaseen.

Maapähkinävoipatukat
Lisää toiseen pohjaosaan nokkosta makusi mukaan, esim. 3rkl, ja loput kaakaovoi-kookosöljyseoksesta sekä vielä n. 1 dl pähkinärouhetta. Lopuksi mausta hunajalla n.2 rkl ja suolalla ja painele kelmutetun leipävuoan pohjalle ja nakkaa pakastimeen.

Valmista sitten suklaakerros patukoiden päälle

2 dl     raakakaakaovoita
1 dl     luomukookosöljyä
0,5 dl  luomuhunajaa
1 dl     raakakaakaojauhetta
ripaus luomuvaniljaa
ripaus suolaa

Lisää vesihauteessa sulatettuun kaakavoihin ja öljyyn hunaja, suola ja siivilän läpi kaakaojauhe. Kaada pakastimesta otettujen patukkalevyjen päälle ja halutessasi ripottele siemeniä suklaan päälle. Laita vuoat vielä pakastimeen takaisin.
N. 20min kuluttua voit leikata levyt terävällä veitsellä sopiviksi patukoiksi. Jääkaapissa kovettuminen kestää noin tunnin, jos pakastimeen ei mahdu ;)

 Hiihtovaelluksella molemmat versiot toimivat varmaankin ihan hyvin, sillä vähintään jääkaappilämpötila pysyy kokoajan. Toisaalta nuo paistetut pysyvät ainakin näillä määrillä paremmin kasassa. Kokeiluun menevät lauantaina..ellen ehdi syödä niitä lasten kanssa sitä ennen. :D
 Netti on ohjeita täynnä, joten eikun sieltä katselemaan myös erilaisia!

Nyt pakkailemaan ja lauantaina kohti Kilpisjärveä...



raakapatukat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti