Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

torstai 7. huhtikuuta 2016

Suklaiset Porkkanakakkuiset (taas!)




Työharjoittelun vikalle päivälle porkkanakakkua, kuinkas muutenkaan:)

Ohje lähestulkoon sama hyväksi havaittu munaton ohje, kuten aiemminkin.
Tällä kertaa siihen tuli siis:

n. 5dl     luomuporkkanaraastetta
3,5dl      luomuintiaanisokeria, osa tummaa ruokosokeria (fariinisokeri loppu!)
2 dl        rypsiöljyä
1dl         luomukauramaitoa
0,5 dl     vettä
5,5dl      luomuvehnäjauhoja
3rkl        luomuperunajauhoja
1,5 tl       leivinjauhetta
1,5 tl       ruokasoodaa
0,5 tl      ruususuolaa

ripaus    luomuvaniljaa
neilikkaa, kanelia maun mukaan

Sokerit, öljy ja mausteet sekoitetaan toisessa kulhossa, ja toisessa kuivat aineet. Yhdistetään ja lopuksi lisätään vielä porkkanaraaste.

Tämä taikina ei aivan riitä pellilliseen, vaan laitoin sellaiseen hiukan pienempään. Olen tehnyt tällä määrällä myös peruskakkuvuokaan, irtoreunaiseen, johon olen laittanut leivinpaperin pohjalle ja näin välttynyt voitelulta ;)

Paistetaan 175C n. 45min- 1h.

Päälle sulatin tummaa ja valkoista suklaata (luomu, vegaani). Osaan leivoksista tein myös kreemin Keijusta (vegaani) ja tomusokerista ja laitoin suklaakoristelun vasta sen päälle, vähän siis aikaisemman kinderpiirakan tyyliin.
Huom! Kreemin tulee antaa jäähtyä kunnolla (pakastimessa), ennen sulatetun suklaan levittämistä, jottei tartu mukaan.
Toisiin versioihin tuli pelkkä suklaakerros, osaan lisäksi myös valkosuklaamassasta tehtyjä pajunkissoja, kuten edellisen postauksen vegaaneissa pääsiäisleivoksissakin :)



 Aurinkoa!!

3 kommenttia: