Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

tiistai 29. tammikuuta 2013

Kasviskeitto ja valkosipulikrutongit


Helppo ja nopea keitto ja meiän lasten herkku.
Pakastimessa oli vielä paahtoleivän reunoja (cocktail-paloihin käytetty itse leipä), joten niistä syntyi nopsat valkosipulikrutongit keiton kaveriksi.

Isohkoon keittoon tuli (kaikki ainekset valkosipulia lukuunottamatta luomua, jota siis kyllä saa luomunakin:)

8 perunaa
1 kukkakaali
1 sipuli
3 porkkanaa
3 kynttä valkosipulia
yrttejä mausteeksi

Pilko ja keitä ainekset juuri ja juuri kypsiksi ja soseuta. (Joskus harvoin, jos en tee suurta kattilallista kerrallaan, höyrytän kasvikset, soseutan ja lisään nestettä vain sen verran, että tulee keiton näköistä. Höyryttämällä vihanneksissa pysyy ravintoaineet paremmin tallella kuin keittämällä vedessä.)
Itse en juuri suolaa käytä, kun suurin osa ruoista menee aina lapsillekin. Tähän keittoon laitoin oreganoa, muskottipähkinää, pippuria, sokeria ja ripauksen Herbamarea. Päälle ripottelin vielä kuivattua nokkosta.

Krutongit tein pilkkomalla paahtoleivän reunat pieniksi kuutioiksi ja paistoin rapeiksi pannulla neljän pilkotun valkosipulin kynnen kanssa.

"ih-hää, ih-hää" = lisää lisää!    poikani 1v4kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti