Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Hampputofu-kasvispaistos ja couscous-torni (vegaani)

Tähän isohkoon annokseen tuli seuraavia ainehia (vegaani, ruokakermaa lukuunottamatta luomu):

1 pkt       hampputofua
6             perunaa
1  dl        yön yli liotettuja, keitettyjä kikherneitä
1             parsakaali
1             lanttu
1             sipuli
5             valkosipulin kynttä
1 prk       kasvipohjaista ruokakermaa
mausteita

Pestyt perunaviipaleet ensiksi öljyyn muhimaan, sitten pilko sekaan parsakaali- ( HUOM. ethän heitä vartta pois, on herkku siinä missä muukin osa parsasta!) ja lanttupalat jotta ehtivät kypsyä myös suurinpiirtein. Ei niin väliä vaikka raaoiksi jäävätkin, on yleensä minulla periaatteena. Kunhan puoltoistavuotiaan poikanikin hammaskalusto vielä vähän täydentyy, voi jättää vielä raaemmaksi/isommiksi paloiksi. Seuraavaksi mukaan sipulit, kikherneet ja kuutioiksi pilkottu tofu (voit myös halutessasi marinoida ensin). Valkosipulin pilkon yleensä vain viipaleiksi, en sen pienemmiksi paloiksi. Lopuksi ruokakerma ja mausteet ja hetken muhiminen kannen alla.

Couscous on kätevä lisuke, kun ei vaadi pitkää keittoaikaa. Kiehuvaan veteen lisäsin suurimot purkin ohjeen mukaan ja väriksi ja ravintoarvoja kohottamaan tuli kuivattuja nokkosen lehtiä ja porkkanapaloja. Painelin couscousin pieneen lasiin ja kumosin lautaselle. Koristeena ah niin ihanan tuoksuinen basilika.

Osu ja upposi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti