Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

torstai 28. helmikuuta 2013

Suklainen tiikerikakku valkosuklaasydämellä (99,7%luomu)

Loistava retkieväämme kera höyryävän riisimaitokaakaon <3
"Kii-ke-kii" niinkuin kuvassa oleva poikani sanoisi, jos tiikeristä tulisi puhe.

Kyseinen kaakku kolkuttelee minun omatuntoani, sillä tässä on sekä voita että munia. Ehdottomasti toki luomuvoita ja luomumunia. (Varoitus: seuraa pieni käännytysyritysosio!;))  Nykyään enempi ruoka-asioiden ympäristövaikutuksista lukeneena olen vähentänyt paljon maitotuotteiden ja kananmunien käyttöä (entisestään), liha jäi jo monta vuotta sitten pois kokonaan. Absolutismissa en sinänsä kuitenkaan näe järkeä, vaan kohtuudessa. Itselläni ympäristön takia lähtenyt kasvissyönti on kyllä pikkuhiljaa myös vaikuttanut kykyyn syödä eläinperäistä enää. :-p Suomalaisten lihansyönti on kaksinkertaistunut 50:ssä vuodessa ja ylittää kaikki mahdolliset suositukset. NIINPÄ ensimmäistä kertaa aikoihin olikin mahtava uutinen, että lihansyönti on ensimmäistä kertaa viime vuonna ollut vähemmän kuin edeltävänä vuonna JA että nuorison keskuudessa kasvissyönnin suosio on kasvussa. Mahtavaa! Jos kaikki muuttaisivat yhden pienen ruokailutottumuksensa kohti maapallolle parempaa ruokaa, luvut saataisiin pikkuhiljaa vielä paremmiksi. Ja myös siis luvut, jotka kertovat metsäkadoista, uhanalaisten eläinten ahdingosta, kehitysmaiden työntekijöiden huonoista oloista, lapsityöläisista jne. jne... Harmittaa, kun ihmiset ovat niin itsekkäitä etteivät ajattele kuinka paljon oikeasti joka ikisen ihmisen tekoset vaikuttaa.

Tämä kakku on siis helposti kyllä muunnettavissa myös vegaaniksi, maidottomaksi tahi munattomaksi. (voin lisätä senkin ohjeen jos joku tarvitsee). Tavallisesta tiikerikakusta poikkeaa siis siinä, että kaakaojauheen tilalla käytin oikeaa suklaata ja sisälle tuli myös valkosuklaasydän.
Alkuhöpinöiden jälkeen näihin siis tuli..
250   g    luomuvoita
2      dl    luomuruokosokeria
3             luomumunaa
1/2   tl     luomuvaniljaa (siis pelkkää vaniljaa tämä, oman maun mukaan laita)
2      tl     leivinjauhetta (saa myös luomuna! itselläni iso purkki käytettävä ensin ei-luomua vanhaa loppuun..)
3     rkl    luomu-riisijuomaa(/-soijajuomaa/-maitoa/-kahvia tai muuta nestettä)
3 1/2 dl   luomuvehnäjauhoja
50   g      tummaa luomusuklaata
muutama pala valkosuklaata tms. kakun sydämeksi

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää myös vanilja, neste ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.Ota taikinasta kolmasosa erilleen ja sekoita siihen sulatettu suklaa. Levitä vaaleasta taikinasta puolet voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle ja nostele suklaataikina päälle. Suklaataikinan päälle laitoin valkosuklaan paloja peräkkäin kakun sydämeksi. Jos haluat voit myös pistellä haarukalla taikinaan marmorointi/tiikerikuvion. Päälle vielä vaalean taikinan loput ja 175 asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi. Kokeile kypsyys tikulla.
Koristelin kakun vielä suklaaspraylla (Ullanunelmasta), joka ei kuvassa oikein erotu.
Makeanhimo tuli tyydytettyä ja oli oikein ihana palkinto eväsretkellä pulkkaa ja stigaa perässään raahanneelle äidille :D (toki kävelivät pojat osan matkasta myös ansaitakseen herkkunsa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti