Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Lotus-juustokakku

Jenkeistä palaavalle ja muille vieraille syntyi eilen tällainen - juustokakkua tietty.
Resepti on siskoni peruja jostain vuosien takaa. Ihana!


Pohja
10 kpl       Digestive-keksejä murskattuna
100 g        luomuvoita
Kuumenna uuni 200 C. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun rasvan kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5-10 minuuttia.

Kerros 1
400 g       Philadelphia-juustoa
3              luomumunaa
1 1/2 dl    luomuruokosokeria
kourallinen jäisiä mustikoita
Sekoita keskenään tasaiseksi ja levitä keksipohjan päälle. Paista 180 C, uunin keskiosassa n. 35 min tai kunnes kohoaa reunoilta ja keskeltä. Anna jäähtyä (paista uunissa sillävälin jotain muuta;). Jos haluat enemmän väriä kerrokseen, laita sulaneita mustikoita ja murskaa ne kunnolla.

Kerros 2
400 g       ranskankermaa (ei kevyttä)
1 tl           luomuvaniljaa
1 dl          siivilöityä tomusokeria
Sekoita ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Paista 180 C 6-8 min, kunnes pinta on hyytynyt.
Jäähdytä jääkaappilämpöiseksi ennen vesikerroksen lisäämistä.

Kerros 3 "vesi"
2 dl         vettä
2 dl         hyytelösokeria
sinistä elintarvikeväriä
Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri ja sekoita hyvin, kunnes liemi kirkastuu. Lisää väri ja kaada kauhan kautta kakun päälle, jottei tee kuoppaa kakun pintaan. Jäähdytä jääkaapissa.

Koristeena tässä pikaisesti kyhätyt (ihanasta) valkosuklaamassasta tehty lotuksen kukka ja marsipaanista tehdyt lehdet sekä keksejä.

Tervetuloa takaisin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti