Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

tiistai 21. tammikuuta 2014

Auringonpaistetta, lumisadetta ja ruisnokkosleipää

ihanat lämpimäiset
Tulimme keväisestä pakkasaamupäivästä sisälle ja alkoi tehdä mieli lämmintä, uunituoretta leipää. Aurinko, lumi ja pakkanen - ah, rakastan talvea!

hetki ennen lumisateen tuloa, ja hetki ennen kuin joutsenparvi lensi ylitse!


Seikkaperäinen kerronta siitä siis.
Syötiin ensteks eilisiä "hernepihvejä" (2v:n mukaan), siis hernerouheesta tehtyjä pyöryköitä ja vauvan vielä jatkaessa nukkumatin kanssa hengailua, laitoin vedenkeittimeen vettä lämpenemään, jotta pääsee leipomaan. Bling! Vauva heräsi eikä tyyntynyt tällä kertaa odottelemaan ruokaa yhtään vaan vaihdettiin vaippa sekä tehtiin tietty pienet pakolliset naureskelut ja jokeltelut. Samoilla lämpimillä tutustuttiin vähän aikaa isoveljien ramppitalon sielunmaailmaan sekä pariin kirjaan, kun kerta hereillä oltiin.. 2v:n kommentti kaikkiin ilmeisiin, joita vauva teki oli: "äiti, kato, vauva hymyili mulle taas". :D
No sitten vedet lämpenemään uusiksi. Vauva sitteriin katselemaan sri lankalaisia norsuja. Taikinat tehty aikalailla tällä aiemmalla ohjeella. Vuohenputkea enkä porkkanaa laittanut ja nokkosen sijaan oli nokkosen siemeniä. Ja nyt taikinoihin tuli myös vehnäjauhoja, kun ruisjauhoja ei ollut tarpeeksi.
Vauvan syöttö --> nukahti. 2v päikkäreille myös. :)
Taikinat sopivasti kohonneet, joten kädet taikinaan siis. Näistä tuli tasan 40 leipää - pitkuloita, pyöreitä ja lättänöitä. Sitten kohotus, jonka aikana kerkesikin kätevästi laittaa pyykkikoneen päälle ja toisaalta kuivat pyykit paikoilleen. Juoda kupposen kahvia ja katsella ulkona alkanutta kaunista lumisadetta. Muutaman vaipankin tehdä valmiiksi (isille :-p ). Kohotus vielä toisen kerran ja uuniin. Kun ekat meni uuniin, vauva heräsi. :-p Nukkuu tietty tänään vain pikku-unia. (oma moka, kun en kääntänyt mahalleen nukkumaan, heräs heti.)
Toinen pelti uuniin ja 2v heräsi. Nyt kolmannet uunissa ja vauva nukkuu. :D

Näihin kuviin näihin tunnelmiin...
Kevät on jo melkein täällä, kun aurinko paistaa keittiöön!



Kumpa joku tulisi kylään, niin saisi hyvän syyn leipoa jotain makeaa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti