Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Nokkossiemenleipää illan ratoksi

Leipää hyvän leivän päälle, leivän päälle leipää... (vai miten se meni?)



Nämä perusleipäset syntyivät seuraavasti:

5 dl     vettä
1 ps     luomukuivahiivaa (Rapunzel)
1 tl      psylliumia
1 dl     kuivattua viime kesän nokkosta
1 tl      laadukasta merisuolaa
1 rkl    luomuhunajaa
1 dl     luomuauringonkukansiemeniä
0,5 dl  luomuseesaminsiemeniä
0,5 dl  kylmäpuristettua luomuoliiviöljyä
n. 8 dl luomuhiivaleipäjauhoja

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää lämpimään veteen (n.+42). Lisää veteen myös Psyllium ja anna turvota n. 10min. Lisää muut aineet ja suurin osa jauhoista. Vaivaamisen loppuvaiheessa öljy. Lisää jauhoja niin paljon, että taikina irtoaa vaivatessa kulhon reunoista. Anna kohota n.30min. Leivo leiviksi ja anna kohota. Paista n. 200C 25-30 min. Suihkuta vedellä juuri ennen uuniin laittoa.   Tuli hyvä koostis näihin, eivät murene vaan sopivat hyvin vaikkapa eväsleiväksi (siihen tarkoitukseen nämä oli kyllä tilattukin).

Löysin viikonloppuna luomutuorejuustoa Ruohonjuuresta, jotenka kokeilin sitä näiden päällä - mmmm. Siitä pitäisi kokeilla leipoakkin jotain. Kokeiltiin myös luomu raakamaitoa, olipa hyvää. (rahkamaitoa, niinkuin meidän 2 v sanoo..)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti