Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Talvi ja retkimuffinssit

Talvi tuli! 
Tänään uskaltauduttiin jo meren jäällekin, kun muutkin uskalsi. Onhan tuo pakkanen ollut ihan kiitettävä jo pitemmän aikaa. Lunta saisi tulla lisää, että pääsisi kunnolla lumileikkeihin ja ehkäpä hiihtelemäänkin meren jäälle. Pakkasta juuri sopivasti, -11,7 äsken..

 Ensimmäisenä virallisena retkipäivänä, eilen, käytiin poikasten kanssa retkellä, vaikka illalla pakkasta olikin jo -17. Vauvalla oli tuplapeitot suojana harson tilalla ja just tarettiin kaakaot ja itse lähtiessä tehdyt muffinssit syödä.. Nähtiin kettukin jäällä juoksentelemassa! Ja kaikenlaisia jälkiä..
(kettu, kaukana)


Muffinssit tehtiin 2- ja 4-vuotiaiden poikasten kanssa, toimin vain avustajana.. Näihin tuli
5 dl luomuvehnäjauhoja
4 dl luomuruokosokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
0,5 tl luomuvaniljajauhetta
2 dl maustamatonta luomujugurttia
2 luomubanaania
75 g luomuvoita
n.1dl muun maan mustikoita (nuuksion:))
Kuorrutus:
nokare luomuvoita
Pirkan luomuvadelmavalkosuklaata

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niiden sekaan sulatettu voi, mössätyt banaanit ja jugurtti. Lopuksi suoraan pakastimesta mustikat (eivät hajoile). Paista n.20-25 min. (Kuorruta halutessasi jäähtyneet muffinssit.)
Sitten pakkaa rasiaan, kääri pyyhkeeseen, lähde retkelle ja nauti lämpimänä höyryävän kuuman luomukaakaon kanssa.  Eväsmuffareita emme kuorruttaneet vaan koristelimme vain kotiin jäävät tapaukset kuljetusteknisistä syistä..

Kettu lie tässäkin mennyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti