Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

perjantai 27. syyskuuta 2013

Linssi-kookos-sipuli-peruna-piirakka (vegaani ja gluteeniton)





Samaiseen tapahtumaan kuin marianne-cookie dough-leivokset, tein myös suolaista tarjottavaa. Onnistui mielestäni hyvin tämäkin! :)
En löytänyt netistä hyvää ohjetta pellilliseen gluteenitonta , vegaania piirakkapohjaa, joten piti soveltaa. Kutakuinkin näitä aineksia tuli:

200 g               vegaanista margariinia
n. 5dl               gluteenitonta jauhoseosta (saattoi tulla enemmänkin, lisää tarvittaessa)
1 tl                   suolaa
1 tl                   luomucurrya
1 tl                   Psyllium-jauhetta
n.0,75 dl           vettä
loraus               luomukookosmaitoa

Täyte:
3                      keitettyä luomuperunaa
n.3   dl              keitettyjä luomulinssejä
2                      luomusipulia
1 tlk (400ml)    luomukookosmaitoa (loraus meni jo taikinaan)
2 rkl                 luomuperunajauhoja
2 tl                   luomucurrya
ripaus               suolaa
(muita mausteita maun mukaan)

Laita linssit ja perunat kiehumaan. Tee sillä aikaa piirakkataikina: Nypi pehmeän margariinin sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää lopuksi vedessä turvonnut psyllium sekä kookosmaito. Lisää tarvittaessa jauhoja. Painele leivinpaperilla vuoratulle, reunalliselle uunipellille ja vähän reunoillekin.
Ruskista sipulit viipaloitujen perunapalojen kanssa pannulla. Lisää linssien sekaan kookosmaito ja perunajauhot, curry ja suola ja levitä pohjan päälle. Heittele tahi asettele päälle vielä sipulit ja perunaviipaleet. Paista 200C n. 20 min, kunnes pinta on kullanruskea.

Pohjasta tuli yllättävän hyvä ja pehmeä (oliko se lie sen psylliumin ansiota, jota käytin ekaa kertaa) ja täyte olikin jo aiemmin hyväksi havaittu. Ens kerralla vois tehdä vähän vielä enemmän täytettä, lähinnä laittaa perunoita ja sipulia enemmän.

Hyvä kokeilu! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti