Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

perjantai 27. syyskuuta 2013

Marianne-cookie dough-leivokset (vegaani ja gluteeniton)



Haastetta kerrakseen. Leivoin eilen yhteen tapahtumaan huomiselle gluteenitonta ja vegaania.. Päätin kokeilla ihan uutta reseptiä. Joka piti muuttaa molemmiksi näistä.. Mutta onnistuin! :D :D :D
Nyt yritän kovasti muistella mitä laitoin..

Brownies-pohja:

125 g            vegaanista margariinia
75 g              vegaanista ja gluteenitonta suklaata
2 dl               luomusokeria
1                   luomu ja reilu banaani
ripaus            suolaa
 0,5 tl            luomuvaniljajauhetta
1 tl                leivinjauhetta (muistaakseni lisäsin tämän!)
2 dl               gluteenitonta jauhoseosta (käytin Semperiä)
1 tl                Psyllium-jauhetta

Cookie dough:

125 g            vegaanista margariinia
1 ¾ dl           luomuruokosokeria
0,5 tl             luomuvaniljajauhetta
ripaus           suolaa
2 ½ dl           gluteenitonta jauhoseosta
1 dl               Marianne Crushia (maun mukaan..)

Kuorrutus
100 g           vegaanista margariinia
100 g           vegaanista ja gluteenitonta suklaata
Marianne Crushia koristeeksi

Sulata voi ja suklaa ja sekoita niihin soseutettu banaani. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. (En tiedä toimiiko psyllium näin, mutta ei ainakaan huonoakaan tykännyt..edellisessä päivityksessäni.kasvispiirakassa liotin ensin veteen, purkin ohjeen mukaan)
Levitä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (koko n. 20x30) ja paista 175 asteessa n.25min. Jos haluat korkeampia leivoksia, paista pienemmässä vuoassa, kun alkuperäisessä ohjeessa. Kupli hauskasti uunissa, mutta tuntui onnistuvan hyvin ja maku oli yllättävän hyvä myös!
Cookie dough- eli keksitaikinakerrosta varten vatkaa pehmeä margariini ja sokeri sekaisin ja lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet mukaan. Levitä jäähtyneen browniepohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin jähmettymään. Itse tein vasta seuraavana päivänä tuon suklaakuorrutuksen. Kuumensin kattilassa margariinin ja suklaan, mutta ei kyllä oikein onnistunut Keijulla.. mitähän tein väärin? Rasva ja suklaa nimittäin erottuivat toisistaan. :( Muuten kyllä olikin loistokokeilu ja edelleen maku oli kyllä loistava, vaikka rasva vähän erottuukin pinnalla..
Päälle vielä Marianne Crushia, niin ei huomaa.. :-p  Täytyy sanoa, että maku on IHANA - ei uskoisi gluteenittomaksi eikä vegaaniksi! Näitä teen uudelleenkin! :D

(Jos resepti ei toimi sinulla noin, kerrothan, sillä saatoin unohtaa jotain. :( )



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti