Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Vegaani suklaamustikkahyydykekakku



Docventuresin lihaton lokakuu olisi ollut liian helppo toteuttaa, joten niinpä meidän lokakuumme tulee olemaan vegaani. :)
Eilen iltana tästä innostuneena päätin jo kokeilla vegaania hyydykekakkua, "juustokakkua", johon mauiksi tuli tummaa suklaata, kookosta ja mustikoita. Hyydytetty siis Vegegelillä.

Tähän tuli:

Pohja:
2 pss                 Myllärin luomu- tyrnikaurahiutaleita (normi kaurahiutaleet oli loppu)
100 g                 Keijua tai öljyä
2 rkl                   luomuruokosokeria (Dansukker)

Täyte:
1 prk                 Alpron Airy & Creamy- soijakermaa
1/2 prk              Alpron Mild & Creamy Vaniljaa
1 dl                    luomuruokosokeria
0,5 tl                  luomuvaniljajauhetta (Sonnentor)
75 g                 tummaa luomusuklaata (Pirkka)
Kesän metsäretken mustikoita, oman maun mukaan (laitoin n.1,5dl)
1 tlk (400 ml)     luomu-kookosmaitoa

1 pkt                  Dr Oetkerin Vegegeliä

Sekoita sulatettu rasva kaurahiutaleiden ja sokerin kanssa ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa soijakerma vaahdoksi ja lisää siihen mild & creamy, sokeri ja vanilja. Jaa mössö kahteen kulhoon, joista toiseen lisää sulatettu suklaa (olisi saanut olla enemmän, esim. 150g?) ja toiseen mustikat (olivat mulla vielä aika jäisiä, mutta osasta tuli jo kivasti väriä).
Sekoita kookosmaidon sekaan 4 Vegegel-pussukkaa ja kuumenna. Kaada puolet toiseen kulhoon voimakkaasti sekoittaen ja puolet toiseen. Vähempikin Vegegel-määrä olisi varmaan riittänyt, mutta kokeilin nyt isolla määrällä, että varmasti hyytyy. Kerro, jos olet onnistunut vähemmällä.. :)
Levitä pohjan päälle täytteet, haluamaasi järjestykseen. Mulla meni aikalailla sekaisin, kun puoliksijako ei mennyt ihan tasan. Suklaata tuli aika vähän verrattuna mustikkakerrokseen, harmi.
Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


Tänään sitten päästiin maistamaan! Koristelu meni vähän höps, mutta koostis oli yllättävän hyvä! Suklaakerroksen maku oli ihana, mutta suklaata olisi tosiaan saanut olla vielä enemmän.. Ensi kerralla teen pelkän suklaakakun. <3 Mustikkakerroskin hyvä ja molemmissa myös kiva kookoksen maku, jos tykkää :)

Tästä se lähtee....

Osallistuthan siekin? :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti