Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Helpot ja nopeat tofupihvit (lapsille:) ja punajuuripalsternakkavuoka

Päivälliseksi syötiin tällaisia nalleja.. 


 ja lounaaksi tällaista


Tofupihvit, luomumakaroonit, -avokadot ja -soijajugurttikastike

1 pkt       Alpron maustamatonta tofua
2             luomusipulia
3             luomuvalkosipulin kynttä
1 dl         korppujauhoja
loraus     luomuavokadoöljyä
0,5 dl      Alpron mantelijuomaa (makeuttamaton!)
n. 3 rkl   nokkosjauhetta
1 rkl       hampunsiemeniä rouhittuna
mausteita

Sekoita kaikki ainekset keskenään esim. tehosekoittimessa. Pyörittele pihveiksi (mulla tästä määrästä tuli 7 kpl) ja ruskista pannulla.  :)


Ekologista suomalaista kausiruokaa:
Punajuuripalsternakkavuoka

n. 10          punajuurta
2                luomupalsternakkaa
3                luomusipulia
4                luomuvalkosipulin kynttä
2 dl            luomuruokakermaa
2 dl            Go Greenin ohraa
n.5 dl         vettä
mausteita (paljon timjamia :))
luomuavokadoöljyä vuokien voiteluun

Kuori punajuuret ja palsternakat ja raasta ne. Freesaa sipulit pannulla ja sekoita raasteen joukkoon. Laita öljyttyyn uunivuokaan ohran kanssa ja lisää nesteet sekä mausteet. (Nestettä pitää olla reilusti.) Sekoita hyvin. Paista uunissa 175C n. tunnin, kunnes ohra on kypsää.

Molemmat reseptit mitä kaapeista löytyy periaatteella - näitä tehdään jatkossakin! :)
Uppos pojillekin, mikä tärkeintä. <3



Illanjatkoja!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti