Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Vadelmavalkosuklaajuustokakku/-hyydykekakku (liivatteeton, gluteeniton)

Tämä juustokakku lähti 30-vuotisjuhlille :)


Tahtilajina tietenkin 3/0... tiedä sitten miten se käytännössä onnistuisi, ei ole tullut vastaan.

Tällaiset ainekset tässä, edellisen Suomi-kakun pohjalta kehitellen. Hyydyttävänä tekijänä siis valkosuklaa.

Pohja
n. 10 kpl             gluteenittomia O's-suklaakeksejä
60 g                    luomuvoita

Täyte
140 g                  Pirkka vadelmavalkosuklaata, luomu ja reilu! (á 80g)
100 g                  luomuvalkosuklaata
2 prk                   Valion luomuvispikermaa
1 prk(250 g)       mascarponea (on saatavilla myös luomuna)
3 rkl                   luomu vadelmahilloa (Roberts)

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle (ja halutessasi myös hiukan reunoille).
Vaahdota kerma ja lisää siihen mascarpone. Sulata suklaat eri kulhoissa. Laita kerma-mascarponevaahto puoliksi ja lisää toiseen puolikkaaseen vadelmavalkosuklaa ja vadelmahillo (tai tuoreita vadelmia, jos kesä!) ja toiseen valkosuklaa. Halutessasi voit makeuttaa.
Laita kerroksittain pohjan päälle tai pursota kuvioita. Itse pursotin vuorotellen molemmista täytteistä isot renkaat pohjan päälle (alla kuva) ja toisella kierroksella täytteet toisin päin. Tällöin leikatessa tulee ruutukuvio erivärisistä täytteistä. (tuosta en valitettavasti muistanut juhlissa ottaa kuvaa). Päälle vielä kerros vadelmatäytettä. Jos haluat korkeamman kakun, kannattaa lisätä esim. vielä toinen purkki mascarponea tai vaikkapa Viola-tuorejuustoa (ei sisällä liivatetta).
Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.




Valkosuklaa loppui kesken (joku mursu vahingossa söi ne), joten nuottiviivasto ja kiekurat on tomusokerivesi-mössöllä, joka ei siinä tietenkään kauaa pysynyt, vaan kun ei muutakaan ollut. Kukat tehty muotilla vadelmavalkosuklaasta ja lehdet valkosuklaasta.

Onnea Niina! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti