Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ruuneberin tortut x2 (raakaa/vegaania ja gluteenitonta)

Runebergin päivä, ah mikä ihana tekosyy leipoa.

En kuitenkaan tehnyt perinteisiä Ruuneberejä vaan ensin kokeilin raakaversioita ja sitten tein vegaanin ja gluteenittoman version. Ihan onnistuneita molemmat!

Raakaversio Runebergin tortuista (6kpl)

Inspiraation näihin sain täältä ja täältä, oma versioni taisi mennä lähemmäksi nuita Hellattoman kokin torttuja.
2 dl      mantelijauhoja
1 dl      kookosjauhoja
1/2 dl   soijajauhoja
1/2 dl   luomumantelirouhetta
1 rkl     luomuhunajaa
1 rkl     luomuruokosokeria
luomumausteita (inkivääri, kaneli, neilikka, piparkakkumauste)
n. 4rkl vettä

Päälle molempiin versioihin:
tomusokeria+vettä
luomuvadelmahilloa

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi mössöksi ja muotoile siitä torttuja. Tee halutessasi torttuun kolo hilloa varten, jotta saat sitä mahtumaan enemmän ja pursota ympärille tomusokerivesi-kuorrutteella rengas. Tarjoa kylmänä:)

Vegaanit ja gluteenittomat Runebergin tortut (8kpl)

Näiden ohje on pääasiassa Kamomillan konditoriasta, mutta öljyn sijaan käytin Keiju-margariinia (100g), ja vehnäjauhot korvasin soija- ja mantelijauhoilla sekä mantelirouheella. Karvasmanteliaromia en myöskään käyttänyt, koska en pidä sen mausta.

Hyvää Runebergin päivän loppua! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti